Chat with us, powered by LiveChat

Rosser Reves tre regler for en effektiv USP

Rosser Reeves var en amerikansk reklamekonsulent og pioner for tv-reklame som genererte millioner for sine kunder. Han er opphavet til USP og laget tre regler for en USP til bruk i annonsering:

  • Hver annonse må gi et konkret forslag til forbrukeren.

  • Forslaget må være noe som konkurrentene ikke kan eller ikke tilbyr.

  • Forslaget må være så sterkt at det kan tiltrekke seg massene.

 

1. Hver annonse må gi et konkret forslag til forbrukeren.

I praksis betyr det at din USP bør kunne si noe slikt: “Kjøp dette produktet og du vil få denne spesifikke fordelen”.

Dersom du for eksempel selger bildekk som ikke kan punktere kan du love “500 000 mil uten flatt dekk”. Dette er en tydelig fordel for kundene.

Punkteringsfrie dekk fra Nevertired.

500 000 mil og “still rolling”.

 

2. Forslaget må være noe som konkurrentene ikke kan eller ikke tilbyr.

Når det finnes flere tilbydere av tjenesten eller produktet du tilbyr må du gjøre noe for å skille deg ut. Dominos Pizza visste at de måtte gjøre noe for ikke å bli bare enda en pizzaleverandør og løsningen er tydelig i bedriftens USP: You get fresh, hot pizza delivered to your door in 30 minutes or less or it's free.

You get fresh, hot pizza delivered to your door in 30 minutes or less or it's free.

Dominos tydelige USP som ble vanskelig å leve opp til.

Dessverre bruker ikke Dominos denne USP’en lengre fordi det førte til en rekke bilulykker forårsaket av Dominos sjåfører som begynte å kjøre fort og uforsvarlig for å rekke å levere pizza innen fristen på 30 minutter.

 

3. Forslaget må være så sterkt at det kan tiltrekke seg massene.

Dette betyr at den unike fordelen du tilbyr må være en fordel som mange ønsker seg sterkt. Unike fordeler som ikke folk bryr seg om er verdiløse.

Å tilby shampo i en unik metallflaske er kanskje unikt, men det er sannsynligvis ikke det som får folk til å stille seg i kø foran frisørsalongen din. Å tilby shampo som garanterer 7 dagers skinnende rent hår gir mer WOW-faktor og vil sannsynligvis gjøre køen av interesserte kunder lengre.

Kan du tilby en unik fordel som mange ønsker seg?

 

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp til å lage en USP for din bedrift, produkt eller tjeneste. Fyll ut kontaktskjemaet under eller ring oss på 40 29 92 70.

Synes du denne artikkelen var nyttig kan du abonnere på bloggen vår.