10 enkle markedsføringstips for deg som ikke klarer å legge jobben helt fra deg i sommerferien

Sommerferien er en tid for å koble av og nyte late dager, men vi vet alle at det ikke alltid er så lett å legge jobben helt fra seg. Hvis du er en av dem som ikke klarer å skru av helt, hvorfor ikke bruke litt av ferien til å gjøre noen enkle og effektive markedsføringsoppgaver? 


Her er 10 tips som hjelper deg å holde bedriften på rett kurs, uten at det tar for mye av ferietiden din.


1. Reflekter over strategien din

Sitter du på stranda med litt tid til overs? Bruk noen minutter på å tenke gjennom markedsføringsstrategien din. Hva har fungert bra så langt i år? Hva kan forbedres? En kort refleksjon kan gi deg nyttige innsikter.


2. Oppdater nettsiden din

En liten innsats kan gjøre en stor forskjell. Ta en titt på nettsiden din – trenger den en oppdatering? Kanskje du kan forbedre noen tekster, laste opp nye bilder eller justere designet litt. Små forbedringer kan øke brukervennligheten og gjøre nettsiden mer attraktiv.
3. Lag innhold i forveien

Har du noen gode ideer som du ikke har hatt tid til å realisere? Bruk en rolig kveld på terrassen til å skrive noen blogginnlegg, lage videoer eller designe infografikker. Dette innholdet kan du bruke senere når du er tilbake i full jobb.


4. Planlegg sosiale medie-innlegg

Selv om du er på ferie, kan du fortsatt holde sosiale medier aktive. Lag en enkel plan for innleggene dine og bruk verktøy for tidsinnstilling. Da slipper du å tenke på det resten av ferien.
5. Forbedre E-postmarkedsføringen din

Har du noen minutter til overs? Gå gjennom e-postlisten din og segmenter den for mer målrettede kampanjer. Du kan også skrive noen automatiserte e-poster som kan sendes ut mens du nyter ferien.


6. Lær noe nytt

Hvis du liker å lese på stranda, hvorfor ikke ta med en god bok om markedsføring? Eller kanskje du foretrekker å høre på en podcast mens du går tur? Det finnes mange måter å lære noe nytt uten at det føles som jobb. Vårt beste tips for tema? Ai/Ki! :)
7. Se hva konkurrentene gjør

Det skader ikke å ta en rask titt på konkurrentenes nettsteder og sosiale medier. Hva gjør de bra? Hva kan du lære av dem? Dette kan gi deg inspirasjon og ideer til din egen markedsføring.


8. Tenk på høsten

Selv om du er i feriemodus, kan det være lurt å bruke litt tid på å planlegge høstens kampanjer. Lag en enkel tidslinje og skriv ned noen mål. Da er du klar når høsten kommer.
9. Hold kontakten med kundene

Enkle handlinger som å sende en hyggelig sommerhilsen til kundene dine kan ha stor effekt. Det viser at du bryr deg og holder kontakten levende.


10. Sett mål for resten av året

Sommerferien er en fin tid for å reflektere over året så langt, sette nye mål og stake ut kursen for hvordan du skal komme dit. Hva ønsker du å oppnå resten av året? Lag en liste og planlegg hvordan du skal nå disse målene. 
Koble av!

Selv om sommerferien er en tid for å koble av, er det helt greit å bruke litt tid på å forbedre markedsføringen din. Med disse 10 enkle tipsene kan du gjøre små, men viktige forbedringer uten at det går ut over feriefølelsen. 

Nyt sommeren og vit at du er godt forberedt for høsten!

Hvorfor det er på tide å oppgradere din squarespace webside fra 7.0 til 7.1