2024 og suksess med markedsføring og salg: De 5 viktigste elementene

Markedsføring for bedrifter


I en verden hvor den digitale tilstedeværelsen er avgjørende for suksess, må bedriftseiere fokusere på flere ting. Her er fem kritiske elementer som hver bedrift må prioritere i 2024 for å sikre vekst og konkurranseevne.


1. En synlig og selgende webside: ditt digitale vindu til verden


Det første og viktigste trinnet er å ha en effektiv, synlig og selgende webside. Dette er din digitale portal til kundene, og den skal være mer enn bare en kilde til informasjon om din bedrift. 


Dette har nok blitt repetert til det kjedsommelige, blant annet av oss i Argonville, men det er fremdeles svært mange som enda ikke har forstått viktigheten av dette grunnleggende elementet. 


En moderne webside må være optimalisert for søkemotorer for å maksimere synligheten, og den må være designet for å selge ditt produkt og formidle ditt budskap effektivt. Hvis din webside er utdatert, lite synlig, og ikke selger effektivt, er det på høy tid å investere i en oppdatering. 


2. Digital Rigg: Forstå og optimaliser din bedrifts digitale tilstedeværelse


Når websiden er på plass, er det neste trinnet å rigge den for analyse. 


En digital rigg handler om å implementere verktøy og prosesser for å spore og analysere hvordan besøkende interagerer med nettstedet ditt. Dette innebærer å overvåke henvendelser, spore klikk, og forstå brukeratferd for å kontinuerlig optimalisere siden for bedre resultater. Uten dette på plass er det tilnærmet umulig å se hvilke av dine markedsføringstiltak som fører til resultater. 


Poenget her er at du skal kunne vite hvor mange henvendelser din bedrift har fått fra annonsekampanjen du brukte 12000 kroner på på VG.no . Du er vel interessert i å vite om pengebruken din fører til resultater?


3. Søkeordsannonsering: Bli funnet når det gjelder


Når potensielle kunder søker etter dine tjenester eller produkter, er det avgjørende å være synlig. Søkeordsannonsering, spesielt på plattformer som Google, er kritisk.


Mange bedrifter går glipp av verdifulle kunder fordi de ikke er synlige i disse søkene. Å være synlig i disse søkene sikrer at du ikke mister potensielle kunder til konkurrentene.


Verre er det når konkurrentene aktivt annonserer på ditt bedriftsnavn, og dermed ender opp med å få både besøk på nettsiden sin, og henvendelser, fra folk som egentlig var ute etter din bedrift. 

Selv om dette er etisk tvilsomt, er det dessverre ikke uvanlig. 4. Kontinuerlig merkevarebygging: bygg et sterkt merkenavn


Det handler ikke bare om å være synlig når kundene er klare til å kjøpe, men også om å bygge og vedlikeholde merkevarekjennskap over tid. 


Dette oppnås ved å vise bedriftens annonser til målgruppen kontinuerlig, selv når de ikke aktivt leter etter dine produkter og tjenester. 


Spesielt i B2B markedet kan det være lange beslutningsprosesser, og det å påvirke beslutningstakerne over tid vil kunne være avgjørende. 


5. Profesjonell drift og optimalisering av annonsekampanjer


For å sikre at din digitale markedsføringsstrategi gir maksimalt utbytte, må annonsekampanjene dine driftes og optimaliseres av kompetente fagfolk. Dette arbeidet må utføres kontinuerlig. Dersom du ikke har denne kompetansen inhouse bør du sette dette ut til et digitalt markedsføringsbyrå som kan vise til konkrete resultater og suksesshistorier. 


Dersom du skal bruke mer enn småpenger på annonseringen, og du ikke er helt sikker på at du vet hva du gjør, er det ikke her du skal forsøke å spare penger ved å gjøre ting selv. Vi har sett mange eksempler hvor folk brenner penger uten å vite at det er de selv som har satt fyr på dem...


Konklusjon


For bedrifter som ønsker å lykkes og vokse i 2024, er det essensielt å få på plass disse fem elementene. Den som har vært digitalt våken en stund skjønner at dette ikke er noe nytt, dette er helt essensielle elementer som har vært viktig å ha på plass i mange år nå. Men, fremdeles er det bedrifter som hiver seg på tilfeldige digitale kampanjer og aktiviteter uten å ha det grunnleggende på plass først. 

Fra en effektiv webside til profesjonell håndtering av digital markedsføring, disse elementene vil sørge for at bedriften din ikke bare overlever, men blomstrer i det digitale landskapet. Har du lest helt ned til hit og tenker at du ikke har alt på plass og at du skulle hatt litt hjelp? Da kan vi selvsagt hjelpe.

Gratis research, bakverk og råd til deg:

Vi stiller hos deg* med litt bakverk og en gratis rapport som sier noe om din bedrifts synlighet på nett, samt hvilke neste steg som er fornuftig for deg å ta videre. 

Kanskje får du også litt informasjon om dine konkurrenter på samme tid...

*Vi stiller fysisk eller via videomøte, avhengig av avstand.

Separate email addresses with a comma.
Langsiktig bruk av digital markedsføring for økt salg i B2B markedet.