Forberedt for framtiden med GA4

Universal Analytics forsvinner, det vet vi. Ikke la viktig data forsvinne i samme slengen.

I dag bruker 9 av 10 bedrifter Google Analytics som som analyseverktøy for websiden sin. Her kan man se alt fra hvor mange som besøker websiden til hvor mye man tjener på salg i nettbutikken fra en spesifikk kampanje. 

Fra 1 Juli 2023 vil Universal Analytics (den “gamle” versjonen av Google Analytics, slutte å samle data.

Google Analytics 4 (heretter kalt GA4) er arvtakeren til Universal Analytics og er for lengst gjort tilgjengelig for bruk. Alle data som er samlet opp i “gamle” Google analytics vil automatisk forsvinne. Dersom du enda ikke har satt opp GA4 enda er det på høy tid å gjøre det.

Hvorfor er det viktig at du installerer GA4 nå?

Dersom du fortsatt vil vite hvor mange som besøker websiden din, hva de gjør når de besøker den og om pengene du bruker på markedsføring faktisk fører til noe bør du installere GA4 nå. Ved å være proaktiv, altså å installere GA4 før Universal Analytics er borte, vil du kunne samle inn data i det nye verktøyet allerede nå og dermed slippe å starte fra “scratch” i 2023.

Synes du dette er interessant å vite noe om?

  • Hvor mange som besøker websiden din. 
  • Hvor de besøkende kommer fra. 
  • Hvilket innhold de ser på. 
  • Hvor mange som ender opp med å kontakte deg.
  • Hvilke markedsføringstiltak som fører til trafikk og resultat. 
  • Hvor mye av salget i nettbutikken din kom fra (f.eks.) Facebook.

Universal Analytics forsvinner, det vet vi. Ikke la viktig data forsvinne i samme slengen.

Google Analytics, ulovlig?

Europeiske myndigheter legger i dag press på Google, som samler inn data som regnes som personopplysninger. Datatilsynet i Østerike har allerede slått fast at bruken av Google Analytics er ulovlig og Datatilsynet i Norge sier at “det er vanskelig å se hvordan bruk av Google Analytics kan være lovlig”. Sistnevnet anbefaler også norske virksomheter å se etter alternative verktøy.

Google har naturlig nok forlengst satt i gang arbeidet med å tilpasse seg lover og regler slik at man fortsatt kan bruke verktøyet uten å være utenfor lovverket. Og, vi kan simpelthen ikke bare tro at det beste og mest brukte analyseverktøyet bare forsvinner, selv om det i dag er usikkerhet rundt akkurat denne problemstillingen. 

Bør du installere GA4 nå? Ja, mener vi.

Bør du ha en plan B? Ja, det er sannsynligvis smart.

Bør du sitte på gjerdet og vente? Absolutt ikke!

Vil du ha hjelp med oppsett og implementasjon av GA4?

Vi setter opp GA4 på din webside på riktig måte og med konverteringssporing på plass. Fyll ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt for en uforpliktende prat om dette.
Separate email addresses with a comma.


Hva er Odoo?